Náhradní plnění 2013

Náhradní plnění prošlo od začátku roku 2012 legislativními změnami. Pro rok 2013 zatím nenastaly žádné další úpravy ani pro povinný podíl, ani pro zaměstnávání OZP, a proto se náhradní plnění 2013 bude řídit stávajícími předpisy novelizovaného zákona o zaměstnanosti.

Komu je určeno náhradní plnění?

Náhradní plnění označuje možnost, jak se firmy s více než 25 zaměstnanci mohou podílet na zaměstnávání OZP (osob se zdravotním postižením). A to prostřednictvím odběru zboží nebo služeb v určité hodnotě od těch poskytovatelů NP, kteří sami přímo zaměstnávají více než 50 % OZP.

Hlavní změny novelizace platné rovněž pro náhradní plnění 2013

Od 1. ledna 2012 platí zejména výrazná změna v objemu výrobků a služeb, který dodavatelé mohou v rámci náhradního plnění nabízet, je nově omezen. Firmy tak mohou poskytnout náhradní plnění v maximální výši 36násobku průměrné měsíční mzdy (za I. až III. čtvrtletí předchozího kalendářního roku v ČR) za každou osobu se zdravotním postižením (OZP), kterou poskytovatel NP zaměstnával v předchozím kalendářním roce.

To pro zákazníky znamená jediné – sjednat si odběr náhradního plnění co nejdříve, protože po vyčerpání tohoto limitu již společnost nebude moci náhradní plnění poskytovat. Pro zaměstnavatele s více jak 25 zaměstnanci to pak může znamenat, že budou muset zaplatit státu tzv. "invalidní daň" bez vlastního užitku (povinný podíl).

Další změny 2012 se také týkají poskytovatelů náhradního plnění – nově mají povinnost vést o poskytování náhradního plnění řádnou evidenci odběratelů.

Stát omezil úhradu nákladů na zřízení chráněných pracovních míst mimo pracoviště. Změnila se také pravidla pro vymezení OZP.

Naše služby pro Vaše náhradní plnění 2013

Pro splnění povinného podílu formou náhradního plnění můžete u nás odebírat všechny nabízené služby. Připravíme pro Vás balíček služeb Vaší organizaci na míru.

Služby můžete využít pro náhradní plnění i v dalších letech.

Reference bezpečnostní a úklidové agentury poskytující náhradní plnění

Přečtěte si ohlasy na práci bezpečnostní agentury SIPADAN. Můžete se podívat na naše současné či minulé zákazníky. Poskytujeme i služby pro náhradní plnění.

Další reference »

Kontaktujte nás pro zajištění bezpečnostních nebo úklidových služeb a náhradního plnění

Rádi s Vámi osobně probereme Vaše možnosti a doporučíme to nejlepší.

Tomáš Nováček

+420 602 257 767

Jaroslav Dolský

Výkonný ředitel

+420 725 739 016

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací...