Bezpečnost v nákupních centrech během Vánoc

Vánoční svátky nemusí být pro všechny jen zdrojem radosti. Mnoho lidí je během vánočních nákupů bohužel okradeno. Tuto skutečnost si často uvědomí až u kasy při placení, kdy jim chybí peněženka. 

Kriminalita v nákupních centrech o Vánocích

Problém s kriminalitou v nákupních centrech se často objevuje v předvídatelných intervalech. Období vánočních svátků je jedním z nejvíce rizikových. Pro zákazníky je dobré udržovat v tuto dobu zvýšenou pozornost a hlídat své věci a cennosti. Sepsali jsme pro Vás pár základních rad ohledně věcí, na které je dobré dávat si pozor. Obecně se doporučuje:

bezpečnostní služby pro nákupní centra

  • Parkovat na dobře osvětlených místech
    , případně se dívat po bezpečnostních kamerách a zaparkovat auto v jejich blízkosti.
  • Vybrat takové nákupní centrum, které bere otázku bezpečnosti vážně. Můžete například sledovat, zda se v prostoru nákupního centra pohybují hlídky ostrahy, a zda jsou nainstalované bezpečnostní kamery.
  • Doporučuje se využívat toalet, které se nenacházejí v příliš odlehlých částech nákupních center. Dobré je použít toalety v blízkosti občerstvení či jiných frekventovaných oblastí.
  • Neneste s sebou příliš mnoho věcí či tašek. Zloději většinou sledují osoby, které jsou rozptýlené a nevěnují pozornost svému okolí. Také je lepší vyhnout se telefonování v nákupních centrech. I to může v kritický okamžik odvést pozornost.
  • V případě, že nakupujete s dětmi, dohodněte si předem místo setkání. Může se stát, že se nečekaně rozdělíte či ztratíte. 

Přes svátky se také objevuje na ulicích a v nákupních centrech mnoho pracovníků charity, kteří vybírají příspěvky pro své organizace. I když jsou Vánoce svátky štědrosti a sdílení, je lepší vyžádat si ověření o pravosti charity, než darujete příspěvek. Někteří podvodníci využívají dobré vůle lidí a vybírají peníze na základě fiktivní charity. Proto si vždy ověřte, komu příspěvek dáváte a kam Vaše peníze poputují. Je totiž možné, že místo na dobrou věc se dostanou do kapes zlodějů. Proto je lepší si vždy informace ověřovat. Mnoho charit také disponuje webovými stránkami, kde se na jejich činnost a aktivity můžete podívat, a kde naleznete informace o způsobech věnování daru.

Bezpečnostní opatření v nákupních centrech během Vánoc 

Nákupní centra si tuto bezpečnostní situaci uvědomují, a tak zvyšují v předvánočním období bezpečnostní ostrahu. Mezi bezpečnostní opatření patří například:

  • Zajištění pravidelnějších pochůzek
  • Zvýšení počtu strážníků ostrahy
  • Proškolení zaměstnanců nákupního centra v oblasti bezpečnosti
  • Umístění různých upozornění na zvýšení opatrnosti
  • Monitoring prostor pomocí CCTV kamer 

Nákupní centra mohou uzavřít smlouvu s bezpečnostní agenturou, která zajistí ostrahu objektu. SIPADAN a.s. nabízí bezpečnostní služby i pro zajištění fyzické či dálkové ostrahy nákupních center. Na nabídku služeb se můžete podívat na našich webových stránkách.

Zdroje:

www.beverlypd.org
www.bloomberg.com

Reference bezpečnostní a úklidové agentury poskytující náhradní plnění

Přečtěte si ohlasy na práci bezpečnostní agentury SIPADAN. Můžete se podívat na naše současné či minulé zákazníky. Poskytujeme i služby pro náhradní plnění.

Další reference »

Kontaktujte nás pro zajištění bezpečnostních nebo úklidových služeb a náhradního plnění

Rádi s Vámi osobně probereme Vaše možnosti a doporučíme to nejlepší.

Tomáš Nováček

+420 602 257 767

Jaroslav Dolský

Výkonný ředitel

+420 725 739 016

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací...