11 tipů pro bezpečnější Vánoce

Vánoce jsou svátky klidu a pohody, strávené v kruhu nejbližších přátel a rodiny. Naneštěstí pro lupiče či kapsáře jsou tyto svátky také obdobím mnoha příležitostí pro trestnou činnost. Bezpečnostní agentura SIPADAN připravila 11 jednoduchých bodů, jak můžete letos strávit bezpečnější Vánoce, a vyhnout se případnému nepříjemnému překvapení v podobě loupeže či krádeže.

  1. Zatímco pobíháte po obchodech a sháníte dárky, je těžké nenechat se rozptýlit. Obchody jsou plné lidí, situace je nepřehledná a Vy jste často ověšeni velkým počtem nákupních tašek. Snadno se tak stanete terčem pro kapsáře. Ujistěte se, máte peněženku, kartu či telefon ve vnitřní kapse, která není lehce přístupná. 
  2. 10 tipů pro bezpečnější Vánoce se SipadanemNenechávejte cennosti nebo peníze v zaparkovaných autech.
  3. Přestože mnoho z nás rádo ukazuje nazdobené vánoční stromky či bytové dekorace, může se z nich také stát lákadlo pro lupiče. Zatahujte záclony nebo alespoň částečně zakryjte výhled do prostorů, kde máte cenné věci. Zvenčí by nemělo být dobře vidět od pokojů, kde máte například plazmovou televizi nebo stereo.
  4. Pokud jdete večer ven, nechte svítit pár světel. Pozor ovšem na světla na vánočním stromečku, která jsou častým důvodem požárů.
  5. V případě, že se chystáte na dovolenou, zrušte odběr novin a nastavte časovač na světla tak, aby působily dojmem, že v domě stále někdo je.
  6. Pokud máte domácí bezpečností systém, buďte speciálně důkladní při jeho používání. Zapněte ho pokaždé, když opouštíte dům, a to i v případě, že jdete jen na nákupy. Můžete také na svůj pozemek umístit upozornění, že je objekt střežen bezpečnostním systémem. Odradíte tak potenciální lupiče.
  7. Zloději samozřejmě preferují vloupání pomocí nezamčených dveří či oken. Během Vánoc se může vyskytnout problém s venkovními světly, jejichž kabel vede skrze okno dovnitř domu. Brání tak zavření a zabezpečení okna. Poraďte se s elektrikářem či údržbářem o jednoduchých úpravách, díky kterým se této situaci vyhnete.
  8. Poté, co rozbalíte, dárky nenechávejte krabice před domem, ale ihned je recyklujte. Upozorňujete totiž lupiče na nový počítač či televizi, které jste našli letos pod stromečkem.
  9. Mnoho lidí bohužel nechává náhradní klíče v blízkosti domu, například pod rohožkou, kamenem nebo v květináči. Toto rozhodně není dobrý nápad. Zvláště pokud se chystáte na dovolenou, schované klíče posbírejte.
  10. Pokud odjíždíte z domu na delší dobu, neinformujte o tom veřejně na sociálních sítích. Kdokoliv si pak může přečíst, že Váš dům je na delší dobu prázdný. Sociální média jsou podle studií prostředkem pro výběr potenciálních objetí. Proto buďte s jejich využíváním velmi opatrní.
  11. Zajistěte také garáž či zahradní kůlnu. Právě na tyto objekty se často zapomíná. Přesto v nich spoustu lidí uchovává mnoho drahých předmětů. V některých domech se pak také dá přes garáž vstoupit dovnitř. Proto se ujistěte o jejím zamčení.

Společnost SIPADAN a.s. nabízí v rámci bezpečnostních služeb také ochranu soukromých domů. Mezi bezpečnostními službami od SIPADANU naleznete také služby technického zabezpečení. Můžete si nechat nainstalovat alarm či napojit dům na pult centrální ochrany a zajistit tak jeho bezpečnost 24 hodin 7 dní v týdnu. Sledováním výše zmíněných 11 bezpečnostních tipů můžete ovšem sami přispět k zajištění bezpečnějších a klidnějších svátků pro sebe i své nejbližší.


Reference bezpečnostní a úklidové agentury poskytující náhradní plnění

Přečtěte si ohlasy na práci bezpečnostní agentury SIPADAN. Můžete se podívat na naše současné či minulé zákazníky. Poskytujeme i služby pro náhradní plnění.

Další reference »

Kontaktujte nás pro zajištění bezpečnostních nebo úklidových služeb a náhradního plnění

Rádi s Vámi osobně probereme Vaše možnosti a doporučíme to nejlepší.

Tomáš Nováček

+420 602 257 767

Jaroslav Dolský

Výkonný ředitel

+420 725 739 016

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací...