Náhradní plnění 2018

Kalkulačka náhradního plněníZaměstnávání OZPÚklidové službySlovník pojmůBezpečnostní službyNáhradní plnění - změny 2012

Povinný podíl pro rok 2018

Jste zaměstnavatel s více jak 25 zaměstnanci? Přemýšlíte, jak v roce 2018 splníte povinný podíl státu? Máme pro Vás řešení. Tak jako v předcházejících letech, tak v roce 2018 pro Vás budeme silným partnerem v otázce plnění povinného podílu.

Možností jak splnit povinný podíl je hned několik:

  1. Přímé zaměstnávání OZP, bohužel mnoho zaměstnavatelům předmět jejich podnikání tuto možnost zamezuje, stát proto zvolil alternativní možnosti.
  2. Finanční odvod státu za každou zdravotně postiženou osobu, kterou byste měli zaměstnávat, bez toho aniž byste dostali nějakou hodnotu protiúčtem.
  3. Náhradní plnění, oproti finančnímu odvodu státu, neodvedete pouze peníze do státní kasy, získáte navíc užitečné služby a zboží, jež uplatní každá firma.

Novela zákona

Od 1. 10. 2017 nabyla účinnosti novela zákona  č. 435/2004 Sb., která přináší změny v oblasti plnění povinného podílu zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Dodavatel, tj. zaměstnavatel s více než 50 % osob se zdravotním postižením, může dodat tzv. náhradní plnění pouze v případě, že nejpozději do 30 kalendářních dnů od jeho zaplacení vloží údaje uvedené níže do elektronické evidence vedené Ministerstvem práce a sociálních věcí.

Změna, platná od 1. 10. 2017:

K možnému dodání výrobků či služeb a následnému započtení do náhradního plnění, slouží nová elektronická evidence. Informace o poskytnutém plnění bude do evidence vkládat zásadně dodavatel zboží, služeb či zakázek a to nejpozději do 30 dnů od zaplacení.

Výhody náhradního plnění od společnosti SIPADAN

  • Vyhnete se pokutě 1.000.000 Kč
  • Splníte zákonem stanovený povinný podíl OZP
  • Ušetříte na odvodech státu
  • Podpoříte zaměstnávaní OZP
  • Peníze neodevzdáte pouze státu, ale navíc získáte užitečné služby
  • Včasným zajištěním služeb splníte povinné podmínky
  • Postaráme se o administrativu

Náhradní plnění 2017

Reference bezpečnostní a úklidové agentury poskytující náhradní plnění

Přečtěte si ohlasy na práci bezpečnostní agentury SIPADAN. Můžete se podívat na naše současné či minulé zákazníky. Poskytujeme i služby pro náhradní plnění.

Další reference »

Kontaktujte nás pro zajištění bezpečnostních nebo úklidových služeb a náhradního plnění

Rádi s Vámi osobně probereme Vaše možnosti a doporučíme to nejlepší.

Tomáš Nováček

+420 602 257 767

Jaroslav Dolský

Výkonný ředitel

+420 725 739 016

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací...